WIST JIJ DAT JE TWEE HERSENEN HEBT?


Wist jij dat bijna 90% van ons serontine (je gelukshormoon) en zo'n 40% van endorfine (genot) gemaakt wordt in de darmen? 
We denken vaan bij pijntjes aan die ene plek waar het pijn doen, bijvoorbeeld de maag als de deel waar het pijn doet...
Maar we zijn niet opgedeeld in organen, we zijn een geheel. 
Helaas wordt het in het traditionele  medische model vaak alleen naar de klacht gekeken en de bijbehorende deel lichaam. Vervolgens krijg je medicijnen mee naar huis die vervolgens de klacht onderdrukt. 
Om de klacht te onderdrukken is alleen een tijdelijke oplossing. Om de klacht echt op te lossen moeten we naar het grote beeld kijken, het geheel van ons lichaam. 
Onze psychisch welzijn heeft invloed op ons lichamelijk welzijn en vice versa. 
Het kan dus zijn dat je met een probleem in je buik kom en na vragen stellen en onderzoek naar jou als een geheel, we achterkomen dat de pijn in de buik niets met je buik te maken heeft, maar met je geest.
Hoe werk dit?
Er is een directe verbinding tussen je buik en de hersenen via de zenuwstelsel 

Onze vrienden in de buik genoemd microbioom (de bacterie die in onze darmen leven, hier vertel ik meer over een ander keer) sturen doodleuk berichten via de snelweg genoemd zenuwstelsel naar de hersenen. En de hersenen antwoord hierop met een reactie, of net andersom. het is dus een constante stroom van communicatie tussen de hersenen en de darmen. Soms gebeurt er iets die een "storing"veroorzaakt in de communicatie, waardoor wij  ineens en onverklaarbare buikpijn, uitslag, hoofdpijn of iets anders krijgen. Dit kan komen door zenuwen, stress of een verkeerde manier van ademhalen, of verkeerde voeding voor jou. 
Het kan zijn dat je net een antibiotica kuur heeft gehad en je darm bacterie uit balans zijn geraakt. Het kan natuurlijk ook zo simpel zijn dat de Chinese maaltijd niet helemaal goed is gevallen..!  
Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik altijd kijk naar het geheel, en niet alleen de symptomen..
Vanuit daar worde er een plan gemaakt om je lijf te herstellen, en niet alleen de symptomen te onderdrukken! 
Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan een kijkje op mijn site: www.mindsoulhealth.nl

Reacties