Tekenen dat je darmen niet blij zijn

6 tekenen dat je darmen niet blij zijn: 



  • Opgezette buik, gas of diarree
  • Problemen met de huid
  • slechte adem
  • gevoelig voor bepaalde eten
  • constant moe
  • stress en ongerustheid
Het lijkt soms bijna normaal dat we last hebben van dit soort kwaaltjes, maar wist je dat het de lichaam is dat je iets probeer te vertellen? Wat nog erger is, als we niet luisteren het nog erger wordt en nog meer problemen bijkomen die uiteindelijk een chronische aandoening kan veroorzaken. 
Het is dus erg belangrijk om aan de bel te trekken als er veranderingen komen in je lijf. Voeding is samen met beweging en je rust nemen de belangrijkste om aandacht aan te besteden. Zie het als een auto bijvoorbeeld. Als je een topauto hebt, en je zorg niet goed voor de motor door geen olie, koelvloeistof, goede benzine aan de auto te geven, dan zal je auto het niet meer doen.. Dat is hetzelfde met onze lichaam. 
Helaas zijn er geen wonderpillen die dit voor ons kan doen, maar een natuurlijke voedingspatroon, je rust nemen, en ook nog bewegen is de enige manier om "lekker te lopen"!
Als je niet weet waar je moet beginnen is het raadzaam om een voedingsdeskundige in te schakelen. En als je last hebt van je darmen raad ik je aan om iemand te zoeken die gespecialiseerd is in voeding voor de darmen te zoeken. 

Veel ziektes beginnen in de darmen, zowel mentale als fysieke ziektes. Zoals Darwin zie "all disease starts in the gut".. 
En wie wil niet fluitend zonder een bolle buik, moeheid en gedoe oud worden! 

Reacties