Wist jij dat de ​zonsopgang een heel belangrijke rol speelt in jouw melatonine huishouding?



 Slaap jij slecht, onrustig of heb je moeite om in slaap te komen? 

De zonsopgang is een van de belangrijkste momenten om te pakken voor een kwalitatief slaap. Als de ochtendzon (en de specifieke ultraviolet licht bij zonsopkomst)  jouw ogen bereiken activeert dit de pijnappelklier, deze wel verborgen klier zit in ons hersenen en is verantwoordelijk voor het overzetten van neurotransmitter serotonine in het hormoon melatonine & de dag- nacht ritme en andere biologische ritmes. 
Kwalitatieve slaap is anders dan diep slapen door uitputting, of genoeg uren slapen, maar onrustig slapen en regelmatig wakker worden. 
Enkele tips die jouw leven kan veranderen: 
1. 
Zet je alarm en stap naar buiten met de zonsopgang, het is misschien even doorbijten in het begin, maar hou even 6 weken vol en kijk daarna hoe je jezelf voel.. 
2. 
Schaf een computer bril/beeldschermbril aan (dit is een speciale bril die het licht filtert van je beeldschermen) 
3. 
na 20:00 kap met computer, telefoon en eten.. Zet wat kaarsen aan, muziekje en geniet van het moment! 
4. 
Als je de mogelijkheid hebt om de zonsondergang mee te pakken, doen! Ook de zonsondergang heeft een bepaalde licht die bevorderlijk is voor ons natuurlijke bioritme. 
Probeer dit 6 weken vol te houden, laat ons eerlijk zijn, een investering van 6 weken is een kleine prijs voor jouw gezondheid! 
Want, dit is maar een ding dat het zonlicht toevoegt.. Iets dat mitochondriën genoemd is (de kern en motor van onze cellen) hebben dit ook nodig om goed te functioneren en ziektes te voorkomen in onze lichaam.. Maar meer hierover een ander keer! 
Ik zeg.. probeer het.. en ervaar je gezondheid op "the next level"! 

Reacties