LENTE, TIJD VOOR EEN CHECKUP VOOR JEZELF DEEL 1: •MIND•

 

Als je de ritme van de natuur volgt is de lente het perfecte moment om je Mind•Soul•Health een "detox" te geven en te kijken wat je misschien kan en wil veranderen. 

Vandaag beginnen we met de MIND - Je gedachten. 
Hoe is het in de bovenkamer 🧠 ?  
Ben je boos, gefrustreerd, gestrest, voel je jezelf hulpeloos, waardeloos of besluiteloos, heb je een negatieve zelfbeeld, ben je onrustig? Dit zijn een paar negatieve gedachtegangen wat ik benoem. 

"But the worst enemy you can meet will always be yourself" om  de Duitse Filosoof Friedrich Nietzsche  te quoten...
En dat klopt..Onze gedachtegangen kunnen onze hersenen beïnvloeden waardoor we in een neerwaartse negatieve spiraal terechtkomen. 
Het is niet altijd makkelijk om het positieve in bepaalde zaken te zien, maar oefening baart kunst! Het is bewezen dat als wij ons gedachtengang trainen om het positieve in zaken te zien, dat dit uiteindelijk het negatieve overneemt. Met dit krijgen we een nieuwe positieve zicht op het leven waardoor we meer energie, zin en een algemeen gezonder lichaam krijgen! Hoe tof is dat?!
Maar hoe doe je dit als je op het moment alleen maar zwarte wolken zien? 

Er zijn een paar dingen waar je mee kan beginnen: 
Kijk naar wat je hebt en kan, en niet wat je niet hebt of kan. Schrijf elke dag 3 dingen op wat je dankbaar voor bent, of wat je heel blij van wordt dat je nu kan doen. 
Bij het ontbijt bedenkt 3 dingen wat je vandaag anders  kan doen  dan normaal, bijvoorbeeld bel een vriend/vriendin op om alleen even te kleppen, of zet een lach op je gezicht (ook ben je alles behalve vrolijk) en zeg hoi tegen voorbijgangers. Dit geeft niet alleen jou een goed gevoel, maar kan de dag van iemand anders maken! En... door een lach op ons gezicht te zetten worden de hersenen gefopt in te denken dat we vrolijk zijn! I know! Bizar he! 
Denk niet vooruit of naar het verleden, daar kan je niets aan doen op het moment, maar kijk in plaats daarvan wat je op dit moment kan doen, beïnvloeden, de rest is niet belangrijk want daar hebben we toch geen invloed op... 

Als je dit een paar weken volhoudt zal je zien dat je gedachten stroom langzaam positiever wordt! En wat is een beter moment te beginnen daarmee dan de lente! 

Vind je het moeilijk om zelf aan de slag te gaan, neem contact met mij voor de mogelijkheden✨

Reacties